QUADERN DE BITÀCOLA

El quadern de bitàcola és el llibre de bord on són anotades les principals incidències de la navegació d'un vaixell. Potser serà complicat situar el moment precís en què l'Adela comença la seva navegació per les pràctiques artístiques com a mar de fons, potser no es pot determinar, potser no cal. Però la bitàcola que l'ha guiat en els seus itineraris és aquesta pulsió que desperta la necessitat del viatge, de la creació.

Els materials, les tècniques, les formes obeeixen a la pulsió, al desig d'expressió de les seves emocions i preocupacions. A cavall entre la figuració i l'expressionisme abstracte, entre el que és concret i el que s’esvaeix, naixen les formes que més les caracteritzen. De la mateixa manera, juga amb els traços del dibuix, a vegades la delicadesa del traç recorre les formes més contundents i a l’inrevés, veiem com sota un traç esquinçador es troba la suavitat i la tendresa. L’ésser humà i les seves contradiccions sempre està present a la seva obra, amb tot el que és, sense pal·liatius. Aquest ésser és protagonista de les seves temàtiques de treball, de les seves reflexions, dels seus diàlegs i els diferents camins i itineraris, buscant, potser, copsar allò que neix en ella mateixa.

El web neix de la determinació de tenir el seu «quadern de bitàcola» obert de bat i bat i mostrar les anotacions, els camins i els projectes. Espero que gaudiu tant com jo mateixa ho he fet.

(Olga Taravilla Baquero. Historiadora de l'Art)